Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2767 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om chili con carne > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka paprikan.
- Bryn köttfärs i matfett cirka 5 minuter på medelhög värme i en stor kastrull/gryta. Finfördela färsen med en trägaffel. Sänk till medellåg värme. Tillsätt lök och vitlök. Låt steka i ytterligare 5 minuter.
- Tillsätt krossade tomater och vatten. Smaka av med chili, salt och peppar. Låt sjuda i cirka 20 minuter.
- Tillsätt bönor och paprika och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
- Servera chili con carne med lite crème fraiche och vitt bröd till.
Kockens kommentar
Burkbönor kan bytas ut mot blötlagda och kokta bönor. Välj alternativt vita, bruna, röda, svarta, black eye, linser eller kikärter. Eller blanda olika sorter. Beräkna 1,5-2 dl torra bönor för 4 personer. Koka enligt anvisning på förpackning. Chili con carne har mexikansk-amerikansk ursprung. Läs mer > Om chili con carne.