
Enkel chili con carne
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 559

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2235 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Hetta upp matfett i kastrull på medelhög värme. Tillsätt färsen och finfördela den med en trägaffel. Stek i cirka 5 minuter tills den fått färg.
- Skala och finhacka lök. Häll ner i kastrullen och rör om.
- Tillsätt bönor och krossade tomater. Smaka av med peppar, salt och chilipulver. Låt småkoka i 10 minuter.
Kockens kommentar
Använd gärna krossade tomater med chili- eller vitlökssmak. Löken kan vid behov tillsättas samtidigt med köttfärsen för mildare smak. Chili con carne har mexikansk-amerikansk ursprung. Läs mer > Om chili con carne.