
Italiensk pastasallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2076 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Skala och pressa eller finhacka vitlök. Blanda ingredienserna till dressingen.
- Häll av kronärtskocksspad. Skär dem i mindre bitar. Strimla salami och skinka. Kärna ur tomater och skär i små bitar. Häll bort spadet från majskornen. Skölj och riv rucola i mindre bitar. Skär mozzarella i bitar.
- Spola av pastan i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda i en stor skål pasta med dressing och vänd ner övriga ingredinenser. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Varm/ljummen pastasallad fungerar utmärkt som lätt måltid, som förrätt, picknick eller på buffébordet. Om rätten serveras kall, tillsätt i så fall salladen efter det att pastan kallnat.