Auberginefärsgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Grönsallad

200.0 

gram

Matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Auberginefärsgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2189 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 503 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Grönsallad 200.0 gram 1%

Matbröd 8.0 skivor 28%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skölj och grovtärna aubergin. Skala och hacka lök. Riv hårdost.  Tillred eventuell grönsallad.
  2. Fräs aubergine och lök i lite matolja i en stor stekpanna eller gryta på medelhög värme några minuter. Lägg åt sidan.
  3. Bryn färs i pannan med matolja på medelhög värme. Finfördela färsen med en trägaffel. Stekt cirka 5 minuter tills färsen är genomstekt och fått fin färg.
  4. Blanda färs och aubergine i panna. Tillsätt krossade tomater och fond. Låt småputtra i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Lägg upp och strö över hårdost.

Passar till

Enkel grönsallad

Rotsellerisallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem