
Auberginefärsgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 547

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2189 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skölj och grovtärna aubergin. Skala och hacka lök. Riv hårdost. Tillred eventuell grönsallad.
- Fräs aubergine och lök i lite matolja i en stor stekpanna eller gryta på medelhög värme några minuter. Lägg åt sidan.
- Bryn färs i pannan med matolja på medelhög värme. Finfördela färsen med en trägaffel. Stekt cirka 5 minuter tills färsen är genomstekt och fått fin färg.
- Blanda färs och aubergine i panna. Tillsätt krossade tomater och fond. Låt småputtra i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Lägg upp och strö över hårdost.