Lakritstryffel utan tillsatt socker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bollar: 30

Om chokladtryffel >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

Kuljärn, kulskärare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lakritstryffel utan tillsatt socker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1872 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 19%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 21 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om chokladtryffel > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Kuljärn, kulskärare > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Hallonpuré: Mixa färska eller tinade hallon och sila dem fria från kärnor.
  2. Finhacka choklad och lägg i en skål.
  3. Koka upp grädde och hallonpuré i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner sötningsmedel och lakritspulver.
  4. Häll purén över chokladen. Låt stå 5-10 minuter utan att röra om. Rör slätt medan det är varmt. Tillsätt smör och rör om.
  5. Ställ in i kylskåp i minst 3 timmar, helst över natt.
  6. Skopa ut små bollar med kuljärn. Rulla dem runda med händerna. Rulla dem i kakaopulver.

Kockens kommentar

Lakritspulver kan bland annat köpas i välsorterade hälsokostbutiker. Kan alternativt ersättas med salmiak- eller hockeypulver. Canderel kan bytas ut mot socker. Choklad blandat med varm grädde benämns i Frankrike för ganache. Se dito recept. Läs mer > Om ganache.

Sockerfria godisalternativ

Limepraliner

Vallmo- & sesamflarn

Tigerhjul med fruktsmak

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem