
Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 688

GBR (GI) / port: 0
Recept: 6883 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 18%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Färskost naturell slät 300.0 gram 12%
Tomater 2.0 styck 1%
Gurka 0.5 skiva 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Knaperstek bacon och riv pepparrot.
Skär brödet på längden och skär bort kanterna. Skiva tomater och gurka. - Bygg upp i olika lager enligt följande:
Bröd
Leverpastej + stekt bacon
Bröd + smör
Skinka + senap
Bröd + smör
Kapris + majonnäs
Rostbiff + pepparrot
Bröd + smör (nederst)
Tryck till brödet lätt med handen för varje lager som byggts upp. - Blanda crème fraiche med smältost och smeta runt hela tårtan. Garnera med gurka och tomat.
Kockens kommentar
Vi använde två stycken stora, runda, färdiga vita matbröd, som vi skar ut skivor från. Använd alternativt vitt, ljust, eller mörkt formbröd.