Frasvåfflor med löjrom, crème fraîche och rödlök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal våfflor: 4

Våffeljärn >

 

 

 

En våffla = 5 hjärtan

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Frasvåfflor med löjrom, crème fraîche och rödlök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 502

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2006 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 14%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 245 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Våffeljärn > %

 

En våffla = 5 hjärtan 

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Smält fett och låt det svalna.
    Värm mjölken till 37 grader (fingervarm).

  2. Rör ut jästen med hälften av mjölken.
    Rör ned mjölet till jämn smet.
    Tillsätt resten av mjölken och låt jäsa i rumstemperatur ca 30 min.

  3. Rör ner det avsvalnade smöret. 

  4. Hetta upp ett våffeljärn.
    Pensla laggen väl med matfett.
    (Behövs endast första gången).

  5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den.
    Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler.

  6. Skala och hacka lök. Lägg upp lök, crème fraîche och löjrom i skålar.

    Låt gästerna själva ta för sig av pålägget till våfflorna.

Kockens kommentar

Det går lika bra att baka gräddvåfflor.
Se separat recept.

JÄMFÖR

Gräddvåfflor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem