
Frasvåfflor med löjrom, crème fraîche och rödlök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 502

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2006 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Smält fett och låt det svalna.
Värm mjölken till 37 grader (fingervarm). - Rör ut jästen med hälften av mjölken.
Rör ned mjölet till jämn smet.
Tillsätt resten av mjölken och låt jäsa i rumstemperatur ca 30 min. - Rör ner det avsvalnade smöret.
- Hetta upp ett våffeljärn.
Pensla laggen väl med matfett.
(Behövs endast första gången). - Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den.
Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg på galler. - Skala och hacka lök. Lägg upp lök, crème fraîche och löjrom i skålar.
Låt gästerna själva ta för sig av pålägget till våfflorna.
Kockens kommentar
Det går lika bra att baka gräddvåfflor.
Se separat recept.