Daimsemla
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal medelstora: 8

Vispgrädde

1.5 

dl

Daim konfekt }

4.0 

bitar

Florsocker till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Daimsemla

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 367

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3799 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 130 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 1.5 dl 14%

Daim konfekt } 4.0 bitar 17%

Florsocker till garnering 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Deg: Smält smör i en kastrull. Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm (ca 37°C).
  2. Smula jäst i en bunke och häll spadet över. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Knåda väl till smidig deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek (ca 30 min).
  3. Bulle: Knåda degen väl på mjölat bord. Dela degen i portionsbitar. Forma runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C. 
  5. Garnera: Vispa upp ägg med gaffel och pensla bullarna.
  6. Grädda i ugnen 8-10 minuter. Ta ut och låt bullarna kallna.
  7. Fyllning: Skär ett lock på semlan. Gröp ur lite innanmäte och blanda med mandel­massa och lite mjölk. Fyll varje bulle med 2-3 msk fyllning. Vispa grädde. Mosa daim och blanda ner i grädden. Lägg på grädde och lock. Sikta florsocker över.

Kockens kommentar

Seden att äta semlor är från tiden då Sverige var ett katolskt land. På 1700-talet åt man bullen med varm mjölk ("hetvägg") och fylld med mandel­massa. Senare åt man den med varm mjölk, socker och kanel. Att tillsätta grädde blev vanligt först kring 1900.

Alternativ

Traditionell semla

Chokladsemla

Fruktsemla

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem