Semla med frukt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal medelstora: 8

Jordgubbar färska

16.0 

styck

Vispgrädde

1.5 

dl

Florsocker till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Semla med frukt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 263

Kcal / portion: 326

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2604 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 124 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Jordgubbar färska 16.0 styck 2%

Vispgrädde 1.5 dl 21%

Florsocker till garnering 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Deg: Smält smör i en kastrull. Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm (ca 37°C).
  2. Smula jäst i en bunke och häll spadet över. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Knåda väl till smidig deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i ca 30 minuter.
  3. Bullar: Knåda degen väl på mjölat bord. Dela degen i portionsbitar. Forma runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C. 
  5. Garnering: Vispa upp ägg med gaffel och pensla bullarna. 
  6. Grädda i ugnen 8-10 minuter. Ta ut och låt bullarna kallna.
  7. Fyllning: Skär ett lock på semlan. Gröp ur lite innanmäte och fyll varje bulle med 2-3 msk sylt. Vispa grädde. Skiva jordgubbar. Lägg på. Sikta florsocker över.

Kockens kommentar

I Sverige består semlor vanligen av en bulle fylld med mandelmassa. Men massan kan bytas ut mot någon sylt i stället, vilket är vanligt i Finland. I Finland säger man för övrigt fastlagsbulle och med semla menar man en vanlig råg- eller vetebulle.

Alternativ

Klassisk semla

Daimsemla

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem