Sushi-su, sushivinäger
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 236
            Kcal / portion: 223
            GBR (GI) / port: 16
Recept: 447 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 min + 15 min )
- Häll ingredienserna (med eller utan kombu) i en kastrull. 
 - Värm på. När sockret börjar smälta, ta av kastrullen från plattan (får ej koka). 
 - Låt dressingen svalna.
 
Kockens kommentar
Kombu är en sorts havstång, som antingen kan tillsättas i riskoket, eller vid tillagning av dressingen.
Sushi-su används bl.a. till att smaksätta ris(=sushiris) och till att marinera ingefära (gari).
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)