
Sushi-su, sushivinäger
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 236

Kcal / portion: 223

GBR (GI) / port: 16
Recept: 447 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (5 min + 15 min )
- Häll ingredienserna (med eller utan kombu) i en kastrull.
- Värm på. När sockret börjar smälta, ta av kastrullen från plattan (får ej koka).
- Låt dressingen svalna.
Kockens kommentar
Kombu är en sorts havstång, som antingen kan tillsättas i riskoket, eller vid tillagning av dressingen.
Sushi-su används bl.a. till att smaksätta ris(=sushiris) och till att marinera ingefära (gari).
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)