Baconinlindade fikon (drinktilltugg)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bacon

16.0 

skivor

Tandpetare

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Baconinlindade fikon (drinktilltugg)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1060 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 160 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Bacon 16.0 skivor 94%

Tandpetare %

Matolja (rapsolja) %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Dela fikonen i 4 delar.
    Dela baconskivorna på mitten.

  3. Linda en skiva bacon runt varje fikondel.
    Olja in en ugnssäker form. Lägg i fikonen och häll en droppe olja på varje fikon.

  4. Sätt in i ugnen cirka 10 min, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje fikon.

Kockens kommentar

Färska fikon är inte helt lätt att få tag på. Man kan använda torkade fikon, men smaken är helt annorlunda, mycket söktare.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem