
Baconinlindade fikon (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1060 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 12%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela fikonen i 4 delar.
Dela baconskivorna på mitten. - Linda en skiva bacon runt varje fikondel.
Olja in en ugnssäker form. Lägg i fikonen och häll en droppe olja på varje fikon. - Sätt in i ugnen cirka 10 min, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje fikon.
Kockens kommentar
Färska fikon är inte helt lätt att få tag på. Man kan använda torkade fikon, men smaken är helt annorlunda, mycket söktare.