Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Färskost pepparrot

150.0 

gram

 

Ger 4 st/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 500

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3003 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 13%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 257 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Färskost pepparrot 150.0 gram 14%

 

Ger 4 st/portion 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Pannkakor: Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk i omgångar, till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg.

    Smält smör i panna och vispa ner i smeten.
    Låt (helst) smeten stå och dra i en timme.

  2. Häll ett tunt lager smet i pannan.
    (Pannan skall vara infettad första gången,
    därefter behöver den inte fettas in mer).
    Grädda tunna pannkakor (jfr grundrecept).
    Låt dem kallna. Finhacka dill.

  3. Laxrulle: Bred ett tunt lager färskost på pannkakorna. Täck med tunna laxskivor.
    Strö över dill. Rulla ihop tätt till en korv.

    Lägg helst i kylskåpet i en timme.
    Ta ut och skär snittar.

Kockens kommentar

Variera med olika slags lax, färskostar o.d.

JÄMFÖR

Feta parmasnurror

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem