
Rullerad laxpannkaka (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 500

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3003 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 13%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Pannkakor: Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk i omgångar, till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg.
Smält smör i panna och vispa ner i smeten.
Låt (helst) smeten stå och dra i en timme. - Häll ett tunt lager smet i pannan.
(Pannan skall vara infettad första gången,
därefter behöver den inte fettas in mer).
Grädda tunna pannkakor (jfr grundrecept).
Låt dem kallna. Finhacka dill. - Laxrulle: Bred ett tunt lager färskost på pannkakorna. Täck med tunna laxskivor.
Strö över dill. Rulla ihop tätt till en korv.
Lägg helst i kylskåpet i en timme.
Ta ut och skär snittar.
Kockens kommentar
Variera med olika slags lax, färskostar o.d.