Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Filmjölk

1.0 

dl

Muffinsformar (papper)

20.0 

st små

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 346

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1383 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 140 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%

Filmjölk 1.0 dl 4%

Muffinsformar (papper) 20.0 st små %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Riv parmesanost med rivjärn.
    Kärna ur och skär oliverna i bitar.
    Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och oliver i en bunke. Rör om.

    Vispa ihop ägg, olja och filmjölk.
    Rör ner detta i mjölblandningen.
    Rör om ordentligt.

  3. Ställ ut små muffinsformar på bakplåt.
    Klicka ut smet i formarna med en tesked.
    Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min, tills de blivit lätt brunaktiga.

Kockens kommentar

Variera med smaksättare efter tycke och smak. T.ex. med halvfasta ostar som feta, eller med soltorkade tomater, olika kryddor etc.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem