
Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 346

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1383 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%
Filmjölk 1.0 dl 4%
Muffinsformar (papper) 20.0 st små %
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Riv parmesanost med rivjärn.
Kärna ur och skär oliverna i bitar.
Sätt ugnen på 225 grader. - Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och oliver i en bunke. Rör om.
Vispa ihop ägg, olja och filmjölk.
Rör ner detta i mjölblandningen.
Rör om ordentligt. - Ställ ut små muffinsformar på bakplåt.
Klicka ut smet i formarna med en tesked.
Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min, tills de blivit lätt brunaktiga.
Kockens kommentar
Variera med smaksättare efter tycke och smak. T.ex. med halvfasta ostar som feta, eller med soltorkade tomater, olika kryddor etc.