Quesadillas med bönor
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 161
            Kcal / portion: 60
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2144 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så bakas tortillas > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skala och finhacka rödlök. Dela tomaterna och ta bort det saftiga innanmätet. Hacka det fasta köttet. Ansa paprika och finhacka. 
 - Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burkbönorna och mosa dem med en gaffel. Blanda alla ingredienserna med varandra.
 - Bred blandningen på en tortilla. Riv hårdost. Strö över hårdost. Lägg en tortilla överst. 
 - Hetta upp olivolja i en stor stekpanna, som rymmer tortillan. Stek tortillan 3-4 minuter på vardera sidan till fin färg. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik över pannan.
 - Skär varje "tårta" i 12 snittar. Serveras ljummen eller rumsvarm.
 
Kockens kommentar
Quesadillas ("kej-sa-di-ja") är tortillas med ost och andra pålägg, som vanligen äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet.