
Halstrade tigerräkor (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1559 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 20%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 24 tim )
- Såsen: Bör lagas dagen före, för rätt smak. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs den mjuk i olja på medelvärme i en stekpanna ca 5 min. - Lägg vitlök, timjan, rosmarin, anissprit, limejuice i matberedare och mixa till jämn sås. Tillsätt olivolja och kör 2 min till. Salta och peppra. Värm såsen före servering.
- Skala räkorna. Vänd dem i olja och timjan.
Hetta upp en grillpanna el. en stekpanna på högsta värme. Grilla räkorna 1-2 min på vardera sidan, till de blir rödvita.
Garnera med lite sallad. Servera.
Kockens kommentar
Undvik odlade tigerräkor från Sydostasien. Dessa odlas i dammar i mangroveträsken. Dammarna blir fort förorenade och hotar att förstöra miljön. Räkor är också förorenade med kemikalier etc. Köp i stället vildfångade.