Grillat bröd med cheddarröra (drinktilltugg)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Cheddar lagrad

100.0 

gram

Salt

1.0 

krm

Peppar

0.5 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillat bröd med cheddarröra (drinktilltugg)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1950 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 13%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 178 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Cheddar lagrad 100.0 gram 19%

Salt 1.0 krm 0%

Peppar 0.5 krm 0%

...

Skapat av
Markus Aujalay

Tillagning (25 min )

  1. Skala och skiva rödlöken tunt.
    Blanda med vinäger, olja, salt och peppar.
    Hacka persilja. Vänd ner persiljan.

  2. Sätt ugnen på grill, högsta värme.

  3. Röra: Vispa ihop ägg och grädde i kastrull.
    Rör med en trägaffel mot botten på svag värme tills äggröran blivit tjock, krämig.

    Riv cheddarost.
    Vänd ner smör och ost mot slutet och rör äggröran slät. Smaka av med salt, peppar.

  4. Dela brödskivorna i två halvor.
    Pensla dem med olja.
    Grilla i övre delen av ugnen någon minut.

  5. Lägg lite äggröra på varje brödskiva och toppa med lök och pepparrot.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem