Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1950 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 13%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Cheddar lagrad 100.0 gram 19%
Salt 1.0 krm 0%
Peppar 0.5 krm 0%
...
![]()
Skapat av
Markus Aujalay
Tillagning (25 min )
- Skala och skiva rödlöken tunt.
Blanda med vinäger, olja, salt och peppar.
Hacka persilja. Vänd ner persiljan. - Sätt ugnen på grill, högsta värme.
- Röra: Vispa ihop ägg och grädde i kastrull.
Rör med en trägaffel mot botten på svag värme tills äggröran blivit tjock, krämig.
Riv cheddarost.
Vänd ner smör och ost mot slutet och rör äggröran slät. Smaka av med salt, peppar. - Dela brödskivorna i två halvor.
Pensla dem med olja.
Grilla i övre delen av ugnen någon minut. - Lägg lite äggröra på varje brödskiva och toppa med lök och pepparrot.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.