Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 1
Recept: 701 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Hårdkoka ägg (8-10 min).
Låt kallna i kallt vatten. - Riv cheddarost.
Grovstöt kummin i en mortel.
Skala och finhacka rödlök.
Finskär gräslök.
Skala och hacka äggen. - Blanda ägghacket med ost, kummin, crème fraiche, gräslök, rödlök, salt och peppar.
- Bred ut fyllningen på tunnbröd och rulla ihop från kortsidan.
Skär varje rulle i 5 bitar.
Garnera med löjrom och gräslök.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.