
Cheddarpaj med vintersallad (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1902 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 1 tim 20 min )
- Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl.
Tillsätt ägg, vatten och salt.
Arbeta snabbt ihop degen.
Tryck ut degen i portionsformar.
Ställ i kylskåp i cirka 1 timme. - Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalen mitt i ugn ca 10 min. - Fyllning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv cheddarost och fördela osten i formarna, samt fyll på äggstanningen.
Grädda i mitten av ugnen i 20-25 min.
Ta ut och låt dem svalna något. - Sallad: Finstrimla rödkålen.
Blanda grönsallat, rödkål och lingon.
Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
Skär varje paj i 3 bitar. Toppa med sallad.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.