
Friterad potatis med rom (drinktilltugg)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 831

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3324 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 32%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Värm upp oljan till 190 grader.
Använd en elektrisk fritös. (Att värma olja i gryta är svårt och farligt och bör undvikas av ovana kockar). - Skala potatisen och dela dem på mitten. Skär av en liten bit i ändarna så att de kan stå upprätt. Gröp ur dem med en tesked.
Fritera dem ca 4 min så att de får fin färg.
När de flyter upp till ytan är de klara (förutsatt att de inte fastnat i botten). - Ta ur potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Fyll dem med rom.
Servera med gräddfil som tillbehör.