Friterad potatis med rom (drinktilltugg)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Ger 3 stycken/portion

 

Så friteras rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Friterad potatis med rom (drinktilltugg)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 831

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3324 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 32%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 256 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Ger 3 stycken/portion 

Så friteras rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Värm upp oljan till 190 grader.
    Använd en elektrisk fritös. (Att värma olja i gryta är svårt och farligt och bör undvikas av ovana kockar).

  2. Skala potatisen och dela dem på mitten. Skär av en liten bit i ändarna så att de kan stå upprätt. Gröp ur dem med en tesked.
    Fritera dem ca 4 min så att de får fin färg.
    När de flyter upp till ytan är de klara (förutsatt att de inte fastnat i botten).

  3. Ta ur potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Fyll dem med rom.
    Servera med gräddfil som tillbehör.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem