Julleverpaté
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Cumberlandsås }

 

 

Food processor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Julleverpaté

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 286

Kcal / portion: 1878

GBR (GI) / port: 1

Recept: 7512 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 26%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 657 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Cumberlandsås } 0%

Food processor > %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (2 tim + 4 tim )

  1. Putsa levevern ren från hinnor. Lägg i bunke och fyll på mjölk så att det täcker. Låt stå i 4 timmar.

  2. Skär levern och späcket i mindre bitar. Lägg allt i en matberedare och mixa tills det blivit till jämn smet utan större klumpar.

  3. Tillsätt övriga ingredienser utom grädde och lagerblad. Mixa till fin smet. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Häll över smeten i en bunke och blanda ner grädde, lite i taget.

  5. Smöra en ugnsfast form och häll i smeten. Lägg lagerblad över. Sätt formen i ett vattenbad på en ugnsplåt. Sätt in i ugn och grädda i 1,5 timmar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem