Gräddiga mandelmusslor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Fyllningsförslag:

 

Hjortronsylt

 

 

Chokladsås färdig

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gräddiga mandelmusslor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 381

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2814 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 29%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 92 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Fyllningsförslag:

Hjortronsylt 0%

Chokladsås färdig 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Skålla mandel (1 minut i kokande vatten). Låt svalna. Tryck ut mandeln mellan fingrarna och släng skalet.

  2. Mal mandeln i mandelkvarn. (Matberedare fungerar inte bra).

  3. Blanda mald mandel med vetemjöl, socker, rumsvarmt smör och ägg till en deg. Låt degen vila i kylskåp 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 180°C. Pensla formarna med lite smält smör. Kläm ut deg med fingrarna i formar. Ställ på bakplåt och grädda i cirka 10 minuter. Stjälp musslorna ur form när de är varma.

  5. Fyll botten med någon sylt, smält choklad e.d. Vispa grädden fast, gärna smaksatt t.ex. med chokladsås och lägg på. Dekorera med frukt, chokladflis e.d.

Kockens kommentar

Färdiga mandelformar finns att köpa i handeln. På bilden mandelmusslor med: smält choklad + chokladgrädde, kolasås, jordgubbssylt, blåbärsgrädde, mandarin och äpple.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem