
Gräddiga mandelmusslor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 381

Kcal / portion: 352

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2814 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 29%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Skålla mandel (1 minut i kokande vatten). Låt svalna. Tryck ut mandeln mellan fingrarna och släng skalet.
- Mal mandeln i mandelkvarn. (Matberedare fungerar inte bra).
- Blanda mald mandel med vetemjöl, socker, rumsvarmt smör och ägg till en deg. Låt degen vila i kylskåp 30 minuter.
- Sätt ugnen på 180°C. Pensla formarna med lite smält smör. Kläm ut deg med fingrarna i formar. Ställ på bakplåt och grädda i cirka 10 minuter. Stjälp musslorna ur form när de är varma.
- Fyll botten med någon sylt, smält choklad e.d. Vispa grädden fast, gärna smaksatt t.ex. med chokladsås och lägg på. Dekorera med frukt, chokladflis e.d.
Kockens kommentar
Färdiga mandelformar finns att köpa i handeln. På bilden mandelmusslor med: smält choklad + chokladgrädde, kolasås, jordgubbssylt, blåbärsgrädde, mandarin och äpple.