
Cheddarpaj med vintersallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1902 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 15%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Pajform (~10 cm bred) 4.0 styck Äts ej
Ger 3 stycken/portion
...
![]()
Skapat av
Markus Aujalay
Tillagning (45 min + 1 tim 20 min )
- Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i portionsformar. Ställ i kylskåp i cirka 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalen mitt i ugn cirka 10 minuter.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv cheddarost och fördela osten i formarna, samt fyll på äggstanningen.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt dem svalna något.
- Finstrimla rödkål. Blanda grönsallat, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Skär varje paj i 3 bitar. Toppa med sallad.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.