Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2400 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 19%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 5 min )
- Sätt ugnen på 175°C. Kör all färs i en mixer/matberedare tillsammans med ägg och grädde. Smaka av med konjak, madeira, salt och peppar.
- Smöra en ugnssäker form. Det kan vara en patéform av keramik eller en vanlig brödform. Häll i smeten och lägg på baconskivor. Täck formen med folie och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter. Känn med en provsticka när patén är klar.
- Låt patén kallna innan den skärs upp.
Lossa med en vass kniv runt kanten av patéformen och vänd upp på ett fat. Skär den sedan i cirka 1 cm tjocka skivor. Servera med mangochutney och sallatsblad.
Receptet ger en skiva paté per portion.
Kockens kommentar
Patén kan med fördel lagas dagen innan den ska ätas, den blir då krämigare, saftigare och ger en bättre smakupplevelse.