Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 227

GBR (GI) / port: 2
Recept: 907 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skölj riset. Lägg i kastrull med vattnet och en klick smör. Låt småkoka under lock cirka 10 minuter. Se till att det inte kokar torrt.
- Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka under lock cirka 15 minuter. Ta av från plattan och låt det svalna.
- Skala och riv morötter, samt riv muskot.
Sätt ugnen på 200°C. - Blanda ner rivna morötter, socker, salt, vitpeppar, muskot och grädde i riset.
- Smöra en ugnsäker form och häll i blandningen. Grädda i cirka 45 minuter.
Kockens kommentar
Rätten kan ätas som ensamrätt eller som tillbehör till någon fisk- eller kötträtt.
Passar som (lakto-ovo-)vegetarisk rätt, dvs en vegetarisk rätt som innehåller ägg och mjölkprodukter.