Finsk morotslåda
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar nymald

1.0 

krm

Smör normalsaltat

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Finsk morotslåda

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 227

GBR (GI) / port: 2

Recept: 907 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 4%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 231 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%

Smör normalsaltat 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skölj riset. Lägg i kastrull med vattnet och en klick smör. Låt småkoka under lock cirka 10 minuter. Se till att det inte kokar torrt.

  2. Tillsätt mjölk och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt småkoka under lock cirka 15 minuter. Ta av från plattan och låt det svalna.

  3. Skala och riv morötter, samt riv muskot.
    Sätt ugnen på 200°C.

  4. Blanda ner rivna morötter, socker, salt, vitpeppar, muskot och grädde i riset. 

  5. Smöra en ugnsäker form och häll i blandningen. Grädda i cirka 45 minuter.

Kockens kommentar

Rätten kan ätas som ensamrätt eller som tillbehör till någon fisk- eller kötträtt.

Passar som (lakto-ovo-)vegetarisk rätt, dvs en vegetarisk rätt som innehåller ägg och mjölkprodukter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem