
Marinerad böckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 219

GBR (GI) / port: 0
Recept: 875 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 11%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Rädisa 3.0 styck 1%
Kapris 1.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Rensa böcklig från inälvor och ryggben. Tag ev. bort skinnet (=mer lättätet). Lägg upp på fat.
- Blanda marinadens ingredienser och häll den över böcklingen.
- Skala och finhacka lök. Finhacka gräslök, dill och rädisor. Strö hacket och kapris över böcklingen.
- Ställ gärna rätten kallt någon timme eller mer för att "dra".
Kockens kommentar
Böckling är sill/strömming som saltats och varmrökts, helst med lövträved och enris.