Enkel rullsylta med rödbetor och kokt potatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt

 

 

Rödbetor inlagda

 

 

Senap svensk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel rullsylta med rödbetor och kokt potatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 750

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3001 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 13%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 374 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt 0%

Rödbetor inlagda 0%

Senap svensk 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min + 12 tim )

  1. Lägg sylta och kryddor i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Låt småkoka i 1,5-2 timmar.

  2. Ta ur syltan och lägg den mellan två
    (skär-)brädor. Bind ihop brädorna så hårt som möjligt med snören eller spänn­remmar. Ställ kallt över natt på ett fat.

  3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

  4. Ta bort nätet från syltan och skiva den.
    Servera den med skivade inlagda rödbetor, senap och potatis.

Kockens kommentar

Färdig sylta äts vanligtvis kall i skivor, gärna tillsammans med rödbetor och kokt potatis. Passar även väl som smörgås­pålägg, eller som plockmat på t.ex. julbordet.

Rullsyltan pressas för att driva ut vatten ur syltan. På så sätt får syltan fast konsistens och kan sedan skäras i fina, fasta skivor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem