
Enkel rullsylta med rödbetor och kokt potatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 750

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3001 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 13%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 12 tim )
- Lägg sylta och kryddor i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Låt småkoka i 1,5-2 timmar.
- Ta ur syltan och lägg den mellan två
(skär-)brädor. Bind ihop brädorna så hårt som möjligt med snören eller spännremmar. Ställ kallt över natt på ett fat. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
Ta bort nätet från syltan och skiva den.
Servera den med skivade inlagda rödbetor, senap och potatis.
Kockens kommentar
Färdig sylta äts vanligtvis kall i skivor, gärna tillsammans med rödbetor och kokt potatis. Passar även väl som smörgåspålägg, eller som plockmat på t.ex. julbordet.
Rullsyltan pressas för att driva ut vatten ur syltan. På så sätt får syltan fast konsistens och kan sedan skäras i fina, fasta skivor.