
Gräddstuvad kalvbräss
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 594

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2376 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Skölj brässen i kallt vatten, gärna länge.
- Blanchera, det vill säga lägg brässen i en kastrull med vatten och koka upp. Ta upp brässen och häll bort vattnet. Koka upp nytt lättsaltat vatten. Lägg i brässen och koka den 5-10 minuter. Tag ur, låt rinna av, låt svalna något och torka av.
- Dra bort hinnorna som täcker brässen.
Skär brässen i små bitar (finhacka om den skall användas till omelett, krustad eller dylikt). - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Smält matfett i en kastrull. Vispa ner mjöl. Tillsätt grädde och sherry. Låt sjuda ett par minuter tills såsen tjocknat något. Smaka av med kryddor.
- Häll såsen över brässen tills lagom mängd. Värm upp. Lägg upp och garnera med hackat kryddgrönt.
Kockens kommentar
Stuvad kalvbräss är en milt smakande delikatess, som också passar utmärkt som fyllning i omelett, krustad, vol-au-vent, eller på en rostad brödskiva. Halvera därvid mängden ingredienser. Kalvbräss kan vara svårt att få tag på. Beställ i god tid.