
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 0
Recept: 444 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skär älgfilén i 3 centimeter tjocka skivor.
- Lägg varje skiva mellan plastfilm och banka ut köttet med knuten näve eller med en kastrull, så tunt som möjligt utan att köttet spricker upp. Lägg upp på tallrik.
- Riv pepparrot. Blanda med senap och lingonsylt.
- Bred ut ett tunt lager sås på varje skiva kött. Salta och peppra lätt.
- Ställ gärna kallt i avvaktan på servering.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)