Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 64

GBR (GI) / port: 3
Recept: 386 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 10 tim )
- Lägg gelatinblad i lite kallt vatten.
- Skala päron och äpple och ta bort kärnhus. Mixa dem med citronsaft i en matberedare eller med en stavmixer till jämn, fin puré.
- Blanda moset med sambal oelek och gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smält. Vill de inte smälta, värm på lätt.
- Häll massan i en flat bred form och ställ in i kylskåpet över natt, så att den stelnar.
- Vänd upp och ner på formen och skär i tärningar.
Kockens kommentar
Gelén passar till allehanda kötträtter, även till olika köttsmörgåsar.