Vitlökspotatis i ugn
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rosmarin färsk

2.0 

kvistar

Olivolja

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vitlökspotatis i ugn

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 157

GBR (GI) / port: 15

Recept: 629 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 0%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 134 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Rosmarin färsk 2.0 kvistar 1%

Olivolja 0%

Salt 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt på ugnen på 200ºC.
  2. Borsta potatisen ren, alternativt skala. Skär potatisen i halvtjocka skivor.
  3. Smöra en ugnsplåt med lite olivolja. Lägg ut potatiskivorna på plåten. Dela vitlöken i klyftor (helst oskalade) och lägg ut dem bland potatisskivorna. Riv av rosmarinbladen och strö över.
  4. Häll lite olivolja över och sätt in i ugn. Låt stå i cirka 40 minuter tills potatisen fått fin färg. Vänd skivorna efter halva tiden. Salta lätt före servering.

Kockens kommentar

Vitlök med skal på ger mindre smak åt potatisen än skalad. Avsikten med skal är att vitlöksälskaren tuggar ur innehållet, som inte längre har en speciellt stark vitlökssmak.

Passar till

Marinerad lammfilé

Lammstek

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem