
Vitlökspotatis i ugn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 157

GBR (GI) / port: 15
Recept: 629 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 0%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt på ugnen på 200ºC.
- Borsta potatisen ren, alternativt skala. Skär potatisen i halvtjocka skivor.
- Smöra en ugnsplåt med lite olivolja. Lägg ut potatiskivorna på plåten. Dela vitlöken i klyftor (helst oskalade) och lägg ut dem bland potatisskivorna. Riv av rosmarinbladen och strö över.
- Häll lite olivolja över och sätt in i ugn. Låt stå i cirka 40 minuter tills potatisen fått fin färg. Vänd skivorna efter halva tiden. Salta lätt före servering.
Kockens kommentar
Vitlök med skal på ger mindre smak åt potatisen än skalad. Avsikten med skal är att vitlöksälskaren tuggar ur innehållet, som inte längre har en speciellt stark vitlökssmak.