
Frasig smördegsinbakad korv ¤
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 327

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1124 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 23%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om inbakning > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Tina smördegsplattorna, men se till att de är kalla och mjuka vid tillagning.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Halvera smördegsplattorna. Rulla in en korv i varje halva.
- Sätt in i ugn 15-20 minuter tills smörgen blivit krispigt porös och gyllene.
- Servera med senap och ketchup.
Kockens kommentar
Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.Alternativ
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv