
Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 0
Recept: 954 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 39%
Fett: 13%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut filéerna och bacon ur kylen. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Torka av dem väl. Krydda filéerna med chilipulver. Linda bacon runt filéerna.
- Grilla på indirekt värme, eller 10 cm över glöd. Grilla kycklingen 5-7 minuter på var sidan till fin färg och tills de blivit genomstekta. Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet, som skall vara vitt rakt igenom.
- Låt köttet vila 5 minuter.
Kockens kommentar
Kycklingfilé är bröst utan skinn och det som vanligen säljs i handeln (bröst = filé med skinn). Filén är magert kött som lätt torkar ur, varför de helst bör späckas (täckas) med bacon eller späck. Bäst är om skinnet finns kvar vid grillning, vilket fungerar som ett skyddande lager. Utan bacon bör köttet penslas med lite matolja. Grilltiden förkortas något utan bacon. Värmen får inte vara för hård för att kycklingen skall bli genomstekt utan att bli bränd. Läs mer > Så grillas kyckling.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel