Satay, asiatiska grillspett
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal spett: 8

Så grillas kött >

 

 

Så grillas kyckling >

 

 

Om sataysås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Satay, asiatiska grillspett

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 1

Recept: 838 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 58 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så grillas kött > Äts ej

Så grillas kyckling > Äts ej

Om sataysås > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min + 10 tim )

  1. Marinera: Skär fläskfilén i tunna skivor och lägg i en plastpåse med sataysås, utspätt med lite majsolja. Låt marinera över natten i kylskåp. Spara en del av såsen, för att användas som dippsås.
  2. Dag 2: Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Lägg grillspett av trä i vatten helst 1 tim, så brinner de inte upp av grillen, alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinne och grill. Ta ut köttet och låt det bli rumstempererat.
  3. Grilla: Trä köttbitarna på träspett. Grilla hastigt 1-3 minuter på var sida tills de fått fin färg. Grilltid beroende av skivornas tjocklek. Köttet skall vara precis genom­stekt, inte mer. Salta/peppra vid behov.
  4. Servera med sataysås att dippa köttet i.

Kockens kommentar

Satay är asiatiska grillspett med ursprung från Java i Indonesien, vanligen serverad med kryddig jordnötssås (sataysås, se recept via länk nedan). Kan tillagas med bitar all slags kött, fågel, fisk och tofu som träs på spett och grillas. I muslimska länder används främst lamm-, nöt och kycklingkött, medan fläsk- och kycklingkött är populärast i Kina. Passar utmärkt som plockmat, men kan serveras som huvudrätt. Beräkna i så fall 5 spett per portion med ris eller riskakor (ketupat) till. Vanlig som "streetfood" i Malaysia med omnejd. Traditionellt används grillspett från mittnerven av kokospalmblad, men även bambuspett används. Läs mer > Om sataysås.

Passar till

Kokt ris

Hemlagad sataysås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem