Harfilé med kantareller och pinjenötssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas hare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Harfilé med kantareller och pinjenötssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 515

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2060 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 449 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas hare > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Potatis: Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Koka potatisen i 5 minuter.
  3. Lägg över potatisen i ugnssäker form och droppa över lite matolja. Salta lätt. Stek mitt i ugnen i 15 minuter till fin färg.
  4. Filéer: Klappa under tiden filéerna med salt och peppar. Hetta upp matfett i panna på hög värme och bryn filéerna vackert bruna runt om. Ta ur, men behåll matfettet i pannan.
  5. Lägg filéerna i smord ugnssäker form. Sätt i ugn i 10 minuter ovanför potatisen. Ta ut köttet låt vila 10 minuter. Ta ut potatisen när den fått fin färg.
  6. Svamp: Rengör under tiden svamp utan att skölja. Stek dem på medelhög värme i 3 minuter. Lägg åt sidan.
  7. Sås: Tillsätt i pannan sherry, vatten och fond. Koka ner på hög värme till halv volym. Vispa ner gelé och arrowrot. Tillsätt pinjenötter.

Kockens kommentar

I svensk renlighetsiver brukar vi vanligen tvätta svamp. Bäst är dock att bara borsta svampen ren med en liten fin borste. Blöt eller fuktig svamp bör först torrstekas i panna utan matfett, för att sedan stekas i fett.

Alternativ

Glaserad harfilé

Enkel viltsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem