
Harfilé med kantareller och pinjenötssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 515

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2060 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Potatis: Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Koka potatisen i 5 minuter.
- Lägg över potatisen i ugnssäker form och droppa över lite matolja. Salta lätt. Stek mitt i ugnen i 15 minuter till fin färg.
- Filéer: Klappa under tiden filéerna med salt och peppar. Hetta upp matfett i panna på hög värme och bryn filéerna vackert bruna runt om. Ta ur, men behåll matfettet i pannan.
- Lägg filéerna i smord ugnssäker form. Sätt i ugn i 10 minuter ovanför potatisen. Ta ut köttet låt vila 10 minuter. Ta ut potatisen när den fått fin färg.
- Svamp: Rengör under tiden svamp utan att skölja. Stek dem på medelhög värme i 3 minuter. Lägg åt sidan.
- Sås: Tillsätt i pannan sherry, vatten och fond. Koka ner på hög värme till halv volym. Vispa ner gelé och arrowrot. Tillsätt pinjenötter.
Kockens kommentar
I svensk renlighetsiver brukar vi vanligen tvätta svamp. Bäst är dock att bara borsta svampen ren med en liten fin borste. Blöt eller fuktig svamp bör först torrstekas i panna utan matfett, för att sedan stekas i fett.