Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 144
            Kcal / portion: 599
            GBR (GI) / port: 5
Recept: 2394 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 30 min )
- Om potatisen inte är kokt, skala och koka i 10 minuter. Låt svalna. Extra tillagningstid.
 - Ta bort skinnet från korven. Skala äpplen och ta bort kärnhus. Skär potatis, korv, äpplen och tomater i små tärningar.
 - Hetta upp en stekpanna med matfett på medelhög värme. Lägg i potatisen och stek cirka 5 minuter tills potatisen fått lite färg.
 - Sänk värmen något och tillsätt korv och äpplen. Stek ytterligare i 5-10 minuter. Smaka av med chiliflingor/chilipeppar och salt. 
 - Lägg upp tillsammans med tomaterna. Garnera med kryddgrönt. Vi använde finhackade stjälkcelleriblad.
 
Kockens kommentar
Korven har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.Alternativ
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
 - Fläskstek, karréstek
 - Kokt, bräserad fläskfilé
 - Pannstekt, wokad fläskfilé
 - Fläskfile i ugn
 - Fläskkotlett, karrékotlett
 - Kassler
 - Revbensspjäll i ugn eller kokta
 - Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
 - Fläsklägg
 - Stekt fläskkött
 - Grillat skivat fläskkött, korv
 - Grillat fläskkött i bit
 - Rökt fläskkött
 - Kokt korv, korvgryta
 - Pannstekt korv
 - Ugnstekt korv
 - Hemmagjord stoppad korv