Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 188

Kcal / portion: 716

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skär korven i bitar. Färsk potatis skalas och halveras.
- Koka färsk potatisen i cirka 10 minuter. Potatisen skall fortfarande vara fast. Burkpotatis behöver inte kokas.
- Lägg matfett i en upphettad panna och stek potatisarna på medelhög värme tills de fått gyllenbrun färg. Tillsätt korv och stek ytterligare cirka 2 minuter.
- Lägg upp på tallrik med smörgåsgurka och garnera med persilja.
Kockens kommentar
Burkpotatis är små och lätta att tillreda.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv