Gräddvåffla med apelsin
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal ā 5 hjärtan: 4

 

Kockskolan:

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gräddvåffla med apelsin

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1768 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 18%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 185 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Våffeljärn > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Finriv apelsinskal (endast det yttre röda).
  2. Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet. Tillsätt hälften av det rivna apelsinskalet.
  3. Vispa grädden (som ingår i våfflorna) tjock och blanda ner den i smeten. 
  4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett. (Behövs endast första gången).
  5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet.
  6. Vispa under tiden (tillbehörs-)grädden. Skala apelsinerna och frilägg fruktköttet, dvs ta bort hinnan runt varje klyfta.
  7. Servera våfflor med grädde och apelsin­klyftor. Garnera med resterande skal.

Kockens kommentar

Gräddvåfflor är våfflor med grädde i smeten. Våfflor kan även tillagas med  jäst som ger frasiga våfflor även sedan de kallnat. Bakpulvervåfflor bör ätas nygräddade. Jästvåfflor tar ca 30 min längre tid då smeten måste jäsas.

Jämför

Våfflor bakat med jäst

Bakpulvervåfflor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem