
Gräddvåffla med apelsin
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1768 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 18%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Finriv apelsinskal (endast det yttre röda).
- Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet. Tillsätt hälften av det rivna apelsinskalet.
- Vispa grädden (som ingår i våfflorna) tjock och blanda ner den i smeten.
- Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett. (Behövs endast första gången).
- Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet.
- Vispa under tiden (tillbehörs-)grädden. Skala apelsinerna och frilägg fruktköttet, dvs ta bort hinnan runt varje klyfta.
- Servera våfflor med grädde och apelsinklyftor. Garnera med resterande skal.
Kockens kommentar
Gräddvåfflor är våfflor med grädde i smeten. Våfflor kan även tillagas med jäst som ger frasiga våfflor även sedan de kallnat. Bakpulvervåfflor bör ätas nygräddade. Jästvåfflor tar ca 30 min längre tid då smeten måste jäsas.