Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1742 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 19%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet.
- Vispa grädden (som ingår i våfflorna) tjock och blanda ner den i smeten.
- Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett. (Behövs endast första gången).
- Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet.
- Vispa under tiden (tillbehörs-)grädden. Varva 3 våfflor per tårta med grädde, sylt och bär mellan lagerna.
- Garnera med bär på toppen och pudra med lite florsocker.
Kockens kommentar
Denna våffeltårta är tillredd enligt grundrecept Gräddvåfflor. Jämför grundrecept Jästvåfflor och Bakpulvervåfflor.