Våffeltårta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner (4/tårta): 4

 

Kockskolan:

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Våffeltårta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1742 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 19%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 153 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Våffeljärn > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet.
  2. Vispa grädden (som ingår i våfflorna) tjock och blanda ner den i smeten. 
  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett. (Behövs endast första gången).
  4. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet.
  5. Vispa under tiden (tillbehörs-)grädden. Varva 3 våfflor per tårta med grädde, sylt och bär mellan lagerna.
  6. Garnera med bär på toppen och pudra med lite florsocker.

Kockens kommentar

Denna våffeltårta är tillredd enligt grundrecept Gräddvåfflor. Jämför grundrecept Jästvåfflor och Bakpulvervåfflor.

Jämför

Våfflor bakat med jäst

Bakpulvervåfflor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem