
Gräddvåfflor med calvadosäpplen
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 62

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2499 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 15%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > 1.0 styck Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Smet: Smält smör försiktigt, låt det inte koka. Låt svalna. Snabbkyl inte hett smör.
- Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet. Tillsätt smöret.
- Hårdvispa grädde. Rör ner den försiktigt i smeten.
- Tillbehör: Skala äpplena, ta ur kärnhus och skiva. Värm smör i panna på medelshög värme. Lägg i äppelskivorna och stek dem i 5-10 minuter. Tillsätt Calvadosen efter halva tiden och pudra samtidigt med kanel.
- Grädda: Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med matfett första gången.
- Häll på knappt 1 dl smet och bred ut något. Grädda våfflan gyllenbrun i 3-5 minuter. Undvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.
- Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet. Ej på varandra.
- Servera våfflorna nygräddade. Pudra gärna våfflorna med lite florsocker. Servera med calvadosäpplen och steksky.
Kockens kommentar
Smör ingår vanligtvis som ingrediens, men gräddvåfflor kan lagas utan vilket framgår av de klassiska kokböckerna Vår Kokbok och Rutiga Kokboken. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.