Kalkonschnitzel med löksås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalkonschnitzel med löksås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 604

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2417 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 462 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om schnitzel, piccata > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och finhacka lök. Skär kalkonfiléerna i tunna skivor, banka ut dem. Vänd dem i mjöl på en tallrik. Krossa pepparn.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Löksås: Fräs löken mjuk i en kastrull på medelvärme utan att bränna. Tillsätt vinäger, vatten, fond och peppar. Koka ner till halva volymen.
  4. Vispa kraftigt (så att den inte skär sig) ner kallt smör klickvis i såspannan. Vispa ner lite sky från kalkonpannan när kakonen stekt färdigt. Smaka av med salt.
  5. Kalkon: Hetta upp (grill-) panna utan matfett och stek filéerna i 30 sekunder på var sida. Tillsätt matfett och stek 1 minut till på var sida.

Kockens kommentar

Överstek inte kalkonen, för då blir den torr. Lättstekt kalkonschnitzel kan smakmässigt vara svårt att skilja från kalvschnitzel.

Alternativ

Tillbehör: En enkel sallad

Petters piccata

Dubbelpanerad kalkonschnitzel

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem