
Kalkonschnitzel med löksås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 604

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2417 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och finhacka lök. Skär kalkonfiléerna i tunna skivor, banka ut dem. Vänd dem i mjöl på en tallrik. Krossa pepparn.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Löksås: Fräs löken mjuk i en kastrull på medelvärme utan att bränna. Tillsätt vinäger, vatten, fond och peppar. Koka ner till halva volymen.
- Vispa kraftigt (så att den inte skär sig) ner kallt smör klickvis i såspannan. Vispa ner lite sky från kalkonpannan när kakonen stekt färdigt. Smaka av med salt.
- Kalkon: Hetta upp (grill-) panna utan matfett och stek filéerna i 30 sekunder på var sida. Tillsätt matfett och stek 1 minut till på var sida.
Kockens kommentar
Överstek inte kalkonen, för då blir den torr. Lättstekt kalkonschnitzel kan smakmässigt vara svårt att skilja från kalvschnitzel.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel