
Hamburgare original
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2170 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 8%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skala och skiva lök. Skiva tomater och gurka. Ansa och skölj sallat. Forma färsen till plattrunda burgare, gärna med hjälp av en matring.
- Hetta upp matfett i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
- Lägg majonnäs och ett sallatsblad på undre brödhalvan. Bygg på med en skiva rå lök och tomatskivor. Lägg på hamburgaren och toppa med ättiksgurka, senap och ketchup. Lägg på översta brödet och servera.
Kockens kommentar
För en smalare variant kan majonnäsen exkluderas eller bytas ut mot lättmajonnäs. En hamburgare skall formellt vara gjord på rent nötkött, för att i handeln få kallas hamburgare. Ursprunget är en hackad biff benämnd Hamburger Steak tillagad av tyska emigranter från Hamburg som kom till USA i slutet av 1800-talet. Först senare tillkom brödet samt tillbehören, varefter rätten namngavs Hamburger Sandwich. Läs mer > Om köttbullar, färsbiffar.