Hamburgare original
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

 

Kockskolan:

 

Om köttbullar, färsbiffar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hamburgare original

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2170 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 335 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om köttbullar, färsbiffar > %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skala och skiva lök. Skiva tomater och gurka. Ansa och skölj sallat. Forma färsen till plattrunda burgare, gärna med hjälp av en matring.
  2. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
  3. Lägg majonnäs och ett sallatsblad på undre brödhalvan. Bygg på med en skiva rå lök och tomatskivor. Lägg på hamburgaren och toppa med ättiksgurka, senap och ketchup. Lägg på översta brödet och servera.

Kockens kommentar

För en smalare variant kan majonnäsen exkluderas eller bytas ut mot lättmajonnäs. En hamburgare skall formellt vara gjord på rent nötkött, för att i handeln få kallas hamburgare. Ursprunget är en hackad biff benämnd Hamburger Steak tillagad av tyska emigranter från Hamburg som kom till USA i slutet av 1800-talet. Först senare tillkom brödet samt tillbehören, varefter rätten namngavs Hamburger Sandwich. Läs mer > Om köttbullar, färsbiffar.

Alternativ

Dubbelburgare

Cheeseburgare

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem