
Dubbelburgare hela programmet
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 863

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3451 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 15%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Senap svensk 4.0 tsk 1%
Ketchup 4.0 tsk 1%
Hamburgerbröd 4.0 styck 17%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skala och skiva lök. Skiva tomater, gurka och hårdost.
- Stek bacon knaprigt i panna på medelhög värme. Låt dem rinna av på hushållspapper.
- Forma färsen till plattrunda burgare. Stek dem på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
- Lägg ett sallatsblad på varje brödskiva. Varva ostskivor, majonnäs, lök, ketchup, senap, tomater, gurka, bacon och hamburgare. Lägg på det översta brödet.
Kockens kommentar
Välj bort ingredienser enligt egen smak.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.