Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 571

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2283 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala och skiva lök. Skiva tomat, gurka och ost. Ansa sallat.
- Hetta upp lite matfett i panna och stek formbröden krispigt några minuter på medelhög värme.
- Forma färsen till hamburgare och stek dem i matfett i cirka 5 minuter på ena sidan. Vänd. Salta, peppra och lägg på osten. Häll en kopp vatten i pannan och lägg på ett lock och stek ytterligare 3-5 minuter, tills dess att osten har smält.
- Bred majonnäs på brödet. Lägg på sallatsblad, lök, tomat och gurka. Toppa med ketchup och senap.
- När ostburgaren är klar läggs den ovanpå.
Lägg den andra brödskivan överst.
Kockens kommentar
Byt ut formbrödet mot hamburgerbröd om så önskas. Hårdosten kan med fördel bytas ut mot någon grönmögelost. Majonnäsen kan utelämnas.