Ischoklad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 50

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Om choklad-/nötkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ischoklad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 665

Kcal / portion: 40

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1996 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 55%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 6 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Om choklad-/nötkräm > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Grovhacka chokladen. Ställ ut ischokladformar på en ugnsplåt, gärna smord så står formarna still vid fyllning. Förbered eventuell garnering.
  2. Smält kokosfettet i en kastrull (högst till 50°C). Ta av från värmen.
  3. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält samman med kokosfettet till en homogen smet. Tillsätt eventuella smaksättare. Värm på lite försiktigt vid behov.
  4. Fyllning: Häll smeten i en kanna eller litermått och fyll formarna. Allra enklast blir det om man har en så kallad candy funnel (läs mer > Tratt).
  5. Garnera? Låt svalna och garnera gärna med hackad, mandel, nötter, finstrimlat rött apelsinskal, chokladflis, något bär eller liknande.
  6. Ställ in kylskåp 1-2 timmar för att stelna. Förvaras i kylskåp, hållbar i 1-2 månader. Serveras kall. Chokladen smälter ganska snabbt i rumsvärme.

Alternativ uppvärmning: Choklad får inte bli för varm när den smälts, högst 50°C. Blir den för varm blir den grynig. Därför rekommenderas ofta att chokladen värms upp i vattenbad för att sedan blandas med lättsmält kokosfett. Läs mer > Så smälts choklad. 

 

Kockens kommentar

"Is" för att chokladen smälter lätt. Finare choklad ger godare smak. Tillsätts några droppar mentol eller pepparmyntsolja förstärks känslan av is i munnen liknade mentoltabletter. För mer vuxensmak med sting kan man hälla i en skvätt konjak eller whisky i chokladsmeten. Läs mer > Om choklad-/nötkräm.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem