Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 378

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 24
Recept: 2278 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 10%
Kolhydrater: 69%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Strösocker 2.0 dl 33%
Sirap ljus 2.0 dl 40%
Kakaopulver osötad 3.0 msk 3%
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (30 min )
- Blanda ingredienserna i en kastrull. Koka upp smeten på medelvärme sänk sedan till medellåg värme och låt smeten koka i ca 20-30 minuter. Rör ej i smeten under kokning.
- Kolan är klar när temperaturen nått 120-122°C. Testa genom att göra kulprov.
- Klä en form med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Låt smeten stelna något i kylskåp. Klipp sedan kolan i bitar med en sax. Linda in bitarna i folie eller bakplåtspapper. Förvara i kylskåp.