Ris ā la Malta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lingonsylt konserverad

 

 

eller

 

 

Bär färska

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ris ā la Malta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1714 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 291 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Lingonsylt konserverad 0%

eller %

Bär färska 0%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (30 min )

  1. Koka riset på medellåg värme tills allt vatten kokat in (cirka 15 minuter). Lägg det i en finmaskig sil och spola av det med kallt vatten och låt det rinna av.

  2. Vispa grädden tjock och smaksätt med socker och vaniljsocker. Blanda ris och grädde. Häll det i en skål och ställ det i kylskåpet.

  3. Skala clementinerna och riv skalet fint. Servera den kalla Ris á la Maltan med några clementinklyftor, rivet skal och saftsoppa, färska bär eller med lingonsylt.

Kockens kommentar

Tips! I Ris á la Malta kan det vanliga riset bytas ut mot överbliven risgrynsgröt.
Den blir då ännu krämigare.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem