Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1714 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 7%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka riset på medellåg värme tills allt vatten kokat in (cirka 15 minuter). Lägg det i en finmaskig sil och spola av det med kallt vatten och låt det rinna av.
- Vispa grädden tjock och smaksätt med socker och vaniljsocker. Blanda ris och grädde. Häll det i en skål och ställ det i kylskåpet.
- Skala clementinerna och riv skalet fint. Servera den kalla Ris á la Maltan med några clementinklyftor, rivet skal och saftsoppa, färska bär eller med lingonsylt.
Kockens kommentar
Tips! I Ris á la Malta kan det vanliga riset bytas ut mot överbliven risgrynsgröt.
Den blir då ännu krämigare.