Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 331

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4563 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 30%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 55 min + 8 tim )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skala och hacka löken. Hetta upp lite matfett i en stekpanna och fräs löken mjuk på medelvärme i några minuter.
- Mixa lever, späck och lök i en matberedare tills en jämn smet. Blanda ägg, ansjovis och kryddor till en smet i en bunke. Blanda ner leversmeten i äggsmeten.
- Smält smör och vispa ner mjölet. Tillsätt grädden och låt koka upp under vispning. Blanda i gräddsåsen i pastejsmeten. Rör ihop.
- Klä en avlång bröd-/pastejform med baconskivor. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 1½ timme. Låt pastejen kallna och ställ den sedan i kylen över natten innan servering.
Kockens kommentar
Ger en tjock skiva per portion.