Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1371 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 13%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla 10 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt, peppar och lök. Arbeta färsen smidig.
- Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna på medelhög värme i cirka 3 minuter tills de fått fin färg. Skaka stekpannan emellanåt så att de blir brynta runt om. Sänk till lägsta värme och låt köttbullarna eftersteka i cirka 7 minuter. Servera.
Kockens kommentar
Istället för ströbröd kan man ta:
2 kokta mosade potatisar eller
1 dl havregryn och 1 msk potatismjöl, eller 4-6 skivor vitt bröd utan kant.