Rimmad lax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar

1.0 

krm

Dill

2.0 

knippen

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rimmad lax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1866 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 433 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar 1.0 krm 0%

Dill 2.0 knippen 2%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten på medellåg värme i cirka 15 minuter.

  2. Smält matfett och rör ner mjöl. Häll i mjölk under omrörning och låt koka i cirka 5 minuter på medellåg värme.

  3. Tag av kastrullen från plattan och rör försiktigt ner potatisen i såsen. Smaksätt med salt, peppar och kryddgrönt.

  4. Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor. Garnera med dillkvistar. Servera.

ALTERNATIV

Gravad lax

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem