Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1866 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Salt 1.0 tsk 0%
Vitpeppar 1.0 krm 0%
Dill 2.0 knippen 2%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten på medellåg värme i cirka 15 minuter.
- Smält matfett och rör ner mjöl. Häll i mjölk under omrörning och låt koka i cirka 5 minuter på medellåg värme.
- Tag av kastrullen från plattan och rör försiktigt ner potatisen i såsen. Smaksätt med salt, peppar och kryddgrönt.
- Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor. Garnera med dillkvistar. Servera.