Mjölkkokt dubbelkotlett med mögelostsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mjölkkokt dubbelkotlett med mögelostsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 733

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2932 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 600 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 45 min )

  1. Kotletter: Skär kotlettraden i dubbelkotletter och lägg i en gryta. Häll på mjölk så att det täcker köttet. Tillsätt skalad, skivad morot och kryddor.
  2. Låt sjuda på svag värme i cirka 1,5 timme, tills köttet lätt lossnar från benet.
  3. Tillbehör: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Ansa och lättkoka morötter 5-10 minuter och ärtor någon minut.
  4. Sås: Hetta matfett i en kastrull på medelvärme. Tillsätt worchestershiresås och fond under vispning. Stäng av plattan och låt kastrullen stå kvar på plattan. Lägg i ost och låt den smälta innan servering.

Kockens kommentar

Se till att kotlettraden innehåller 2 kotletter per portion.

Passar till

Vichykokta morötter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem